El Santet: Un oasi de plaer gastronòmic al Poblenou

Fa poc més d’un any que El Santet obria les portes per oferir-nos un espai diferent on recaure, i recaure i tornar a caure. Un lloc on menjar bé, beure bé i estar-hi molt a gust.

Que té el Santet que tant m’atrapa? Comencem per la ubicació: situat al límit amb el barri de la Vila Olímpica, El Santet és un lloc tranquil, obert (davant del cementeri, paisatge bucòlic), amb espai (la seva terrassa és brutal) i si vas de nit, tens la sensació d’estar fora de la ciutat. En definitiva, val la pena desplaçar-se fins allà.

Seguim per l’espai: la seva decoració no et deixarà indiferent, el mobiliari és un homenatge a les antigues fàbriques del Poblenou, i quin homenatge! Et perds descobrint racons. La TERRASSA, en majúscules, gran, acollidora, amb estil, cuidada, currada. En especial l’embolcall de llumetes de colors, fa que perdis el nord.

Gastronomia: el que t’ofereix El Santet és una carta variada de tapes i combinats de llauna. A destacar: Les croquetes de Calamar en tinta, delicioses! Sardina fumada, callos, ensaladilla russa, braves i pop a la gallega. Entrepans: de fricandó, rúcula-tomàquet-brie-salmó, truita, fuet i formatge, acompanyats amb xips i cogombre. Conserves: Combinat gran Santet; variat d’escopinyes-cloïsses-olives-musclos-ventresca-navalles-seitons i més… Tot això ho pots acompanyar amb un vermut de Reus o bé amb un gin-tònic de Moonshiner, ginebra premium de la casa (inspirada a Barcelona i destil·lada a Londres) servida amb essències i fruites varies. Tot molt cuidat.

I per acabar, parlar del tracte amable, dinàmic, acollidor i distès. L’artífex de tot plegat, el David, un tio amb grans idees i amb moltes ganes de generar moviment, on amb El Santet homenatja a un personatge enterrat al cementiri del Poblenou , estimat i venerat per veïns del barri per la seva bondat i capacitats sobrenaturals… una bonica història que dona pas a un gran lloc.

El Santet
Avinguda Icària 215
T. 932 21 66 42
facebook.com/elsantet
Obert de dimarts a diumenge de 11h a 3h.

POTSER T´INTERESSA...