Isami, un japonès triomfant

Heu provat l’Isami? És un restaurant japonès situat a la Rambla, entre Pujades i Pallars. Des que van obrir que han triomfat al barri, i mira que hi ha japonesos al Poblenou! Tenen tant d’èxit que si hi vas sense reserva difícilment trobis taula sense esperar una bona estona. Al migdia però, que fan menú, és més fàcil accedir-hi.

El local és petitet, potser és per això que és tan acollidor. Decorat amb bon gust, s’allunya molt dels estereotips decoratius japonesos tradicionals. La cuina és a vista, i hi pots veure totes les delícies que hi preparen. La veritat que aquest és un punt interessant, perquè a més de veure com treballen, fa el local més ample.

Entrant en temes gastronòmics, la carta es mooolt extensa, al voltant d’uns 70 plats entre entrants, plats principals, tempures, especialitats i varietats de sushi. He de dir que això no sempre és del gust de tothom. Personalment les cartes amb tant per escollir m’atabalen una mica, per allò del paradigma de l’elecció… i curiosament sempre acabes demanant el mateix! Però bé, per als més valents, sempre hi ha coses noves per provar. Ja que jo sóc de costums, i sempre demano aquells quatre o cinc plats que considero imprescindibles, us faigs partícips del meu menú preferit (evidentment compartit amb acompanyants):

Com a entrants, tot i que l’ordre només està al meu cap perquè els plats van arribant, demano les Niku gyoza i les Ebi gyoza, que són com “empanadilles” (crestes) cuinades normalment al vapor o a la planxa, i aquestes concretament farcides de carn o llagostins amb verdures. Estan realment espectaculars, molt tendres, i val la pena provar-les. Sempre com entrant, també demanem una tempura de verdures o verdures amb llagostí. Sí, digueu-me tradicional. I per acabar amb els entrants, demano tako yaki, que són com unes boles de pop arrebossat súper gustoses. Altres vegades també demano les mongetes verdes al vapor (edamame) o l’anec marinat amb base de poma.

Llavors, passo als plats principals, habitualment al sushi (sóc fan), però no sempre. El sushi que fan aquí m’encanta en quasi tots els seus estils: l’arròs està cuit en el punt just i de tots els que hem provat no n’hi ha cap que no m’hagi agradat, tant el fred com el calent. Per resumir o nomenar algun dels que demano: a l’estil futomaki, que seria amb l’alga nori per fora, ebi redo (amb llagostí i salsa reddo) o foie maki (aquest segon, és calent); a l’estil uramaki, que seria amb l’alga nori per dins, kaitei (salmó, tonyina i llagostí) i ebi tempura maki (amb llagostins), i qualsevol de les varietats de nigiri. De vegades, si no fem per compartir, demano arròs o tallarins yakisoba.

I finalment, el postre. I no tinc dubtes: mochi de carbassa. N’hi ha de xocolata, de te verd… però aquest s’enduu la palma. La fan al moment, és un postre calent i té un gust molt particular. El tiramissú de te verd també és una bona elecció.

I tu, què demanaràs?

Restaurant Isami
T. 933099482
C/ Rambla Poblenou, 88
Obert tots els dies, migdia i nit

POTSER T´INTERESSA...