Repúblic Cafè: el país dels bagels

Què bo, quan descobreixes un lloc que ha estat sempre allà, però mai hi has reparat. Així ha estat amb el Repúblic Cafè. Un dia d’estiu, esmorzant a la Marbella un entrepà de bacon amb formatge (aquestes coses que només fas un cop al més) em giro i veig passar uns fantàstics bagels! Des de llavors, a la recerca del dia perfecte per provar aquest local. I finalment, dos cops en una setmana. M’ha enamorat!

El lloc és extraordinàriament càlid i acollidor, amb un punt rústic. És petitó però tenen terrassa a la Rambla. Tenen una barra alta que mira al carrer, pels singles, pels llegidors solitaris dels diaris matutins. O pels que no es volen entaular massa. Els animalons són benvinguts. L’atenció és propera. El producte és bo. Fan menú del dia, entrepans, focaccies… però allò digne de destacar són els bagels: dolços i salats. “Bagel vegetal pollastre”, “bagel brie i pernil salat”, i dos clàssics, pernil dolç i formatge i philadelfia amb salmó. Amb pa de rosella o sèsam. Boníssims tots ells, però el de pollastre m’ha captivat. Com veureu no hi ha foto d’aquest últim… és que tenia tan bona pinta que no em va donar temps de fer-la!

Per acompanyar els bagels, apart dels cafès (que comenten que és especial) i refrescs habituals, el Repúblic també proposa sucs combinats, de l’estil taronja-poma-pastagana, api-poma, etc. És una bona proposta per fer un esmorzar fora de l’habitual, o un brunch.

No entenc com un lloc amb tanta cura pels detalls, i tant captivador, m’ha pogut passar per alt tan de temps. Una mostra més que els poblenovins som de costums fixes, i ens costa canviar. Me n’alegro molt d’haver-lo descobert: se’ns dubte, serà un lloc que freqüentarem, però potser no sempre a fer un bagel… lo exòtic es paga. Els bagels són una opció, però l’alternativa “entrepà de pa rústic i cafè amb llet” és igual de vàlida.

Tanquen només el dilluns així que segur que trobeu un moment per passar-vos-hi!

Repúblic Cafè
Rambla del Poblenou, 22
Obert de dimarts a diumenge.

POTSER T´INTERESSA...